PP Biokovo otvorila je posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“ u Župi

Javna ustanova PP Biokovo otvorila je posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“ u Župi, u zgradi bivše osnovne škole koju je Općina Zagvozd dala na korištenje Javnoj ustanovi na rok od 15 godina, od dana otvaranja centra.


Uz pomoć sredstava EU izvršeni su građevinski radovi i opremanje prostora.


Ukupna investicija iznosi 11 mil. kuna.


Posjetiteljski centar u Župi - zamišljen je kao centralno prijemno i interpretacijsko-edukativno mjesto posjetitelja sjevernog Biokova, odnosno Zabiokovlja koji prezentira i interpretira geologiju, geografska obilježja, floru, faunu i mitologiju toga područja kroz multimedijalne prikaze i interaktivne eksponate. Čitav postav temelji se na iznimno interaktivnom pristupu koji posjetitelju omogućava da sam određuje slijed interpretacije, u odnosu na vlastite sfere interesa.


Podiže se razina atraktivnosti posjetiteljskih sadržaja PP Biokovo, ali i razina edukacije koju će posjetitelji imati na raspolaganju bilo kroz samostalno istraživanje postava, bilo kroz stručno vođenje.


Uz opće prilagodbe cijele građevine, postav namijenjen slijepim osobama je zamišljen kao skraćena inačica sadržaja zastupljenog u interpretaciji i prezentaciji.


Link sa otvaranja: https://www.youtube.com/watch?v=-uT6xrJm_F8

Ostali linkovi:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sadrzaj-parka-prirode-biokovo-bogatiji-je-za-jos-jednu-atraktivnost/2406982.aspx

https://pp-biokovo.hr/hr/novosti/htv-snimila-prilog-o-posjetiteljskom-centru-akademik-josip-roglic

https://pp-biokovo.hr/hr/novosti/akademik-josip-roglic-vratio-se-doma